المقادير:نصف كيلو كنافه 40 جرام جيلاتين باكو جيلاتى دريم فانليا
2 ملعقه كاستر فانيليا سكر للتحليه
ك حليب 3 ملاغق سمنه نصف كوب ماء
الطريقه
يفضل استخدام الكنافه الناشفه او فرطيها عن بعضها واتركوها شويه على صنيه تنشف
نغلى البن ونحليه ونحط عليه الفانيليا
نخلط الكاستر فى 2 ملعقة ماء ثم يوضع على البن ويترك لمدة 6 دقائق مع التقليب المستمر
فى هذه الاثناء نحط الماء على النار حتى يغلى ثم نضع الجيلاتين ويقلب باستمرار حتى الذوبان
وبعد الذوبان نضعه برفق على خليط الكاستر مع التقليب المستمر ويترك 10 دقائق على النار
يرفع الخليط من على النار ويترك حتى يبرد ثم يوضع فى الثلاجه لمدة 12 ساعه
يعنى اعملى الخليط باليل واشتغلى فى الكنافه الصبح
بعد مرور 12 ساعه هتلاقى الخليط مسك خالص بمضرب كهربائى او خلاط اضربى الخليط مع وضع باكو الجيلاتى بودره
هاتى الكنافه ورشى عليها شوية سمنه او زيت دره معلقه او اتنين وقطعيها
ادهنى الصنيه وحطى طبقة كنافه وبعدين الكاستر وممكن تحطى فوق الكاستر زبيب وجوز هند وبعدين طبقة كنافه
وطبعا نحوطها فى الفرن حوالى 10 دقايق او لحد ماتقرى انها اسنون
ونكون محضرين السيرب بتاعها عباره عن 2 كوب سكر 2 كوب ماء نصف ليمونه
يوضع على النار حتى يتماسك ويصير شربات
ويفضل ان يكون السيرب بارد والكنافه ساخنه لسه طالعه من الفرن
والله لسه عامله عن جد خطيره وتستاهل بقك
ملحوظه : كمية الكاستر ممكن تكون كتيره حطى الباقى فى اطباق وحوطى عليه زبيب وجوز هند
هيبقى احلى كستر وابقى ادعيلى